پمپ کف کش چیست؟

پمپ کف کش :
پمپ کف کش پمپی برای انتقال آب صاف یا آب همراه با ذرات معلق ریز و کمی شن و ماسه به کار می رود که در واقع یکی از انواع پمپهای آب گریز از مرکز است که به طور کامل زیر آب غرق می شوند. نحوه کارکرد پمپ کف کش به این گونه است که یک الکتروموتور باعث به حرکت درآمدن پمپ می شود و با این حرکت پمپ، انرژی جنبشی سیال یا همان مایعی که قرار است توسط پمپ پمپاژ شود افزایش پیدا می کند و باعث انتقال سیال به بیرون می شود.
میزان فشار پمپاژ کردن مایع خروجی را میزان دور موتور پمپ کف کش تعیین می کند . بهتر است از پمپ کف کش برای پمپاژ کردن آب های تمیز و بدون ذرات معلق استفاده کنید.

انواع پمپ کف کش:
کفکش ها جزء موتور پمپ های مستغرق سانتریفیوژ هستند و در دو نوع کف کش سه فاز و کف کش تک فاز ارائه می گردند. پمپ های کف کش تک فاز برای استفاده در مصارف خانگی و با قطرهای دهانه خروجی 1 و 2 و 3 و ¼ 1 اینچ تولید شده و نوع سه فاز آن برای مصارف صنعتی یا کشاورزی با سایز دهانه خروجی 2، 3، 4 و 6 اینچ طراحی می گردند. همچنین پمپ کف کش را از نظر جنس بدنه می توان در سه دسته بدنه کفکش پلاستیکی، آلومینیومی و چدن نیز دسته بندی کرد.
- کفکش تک فاز
- کفکش سه فاز
- کفکش 1 اسب تا 20 اسب
- کفکش 1 اینچ، 2 اینچ، 3 اینچ، 4 اینچ، 5 اینچ، 6 اینچ و بالاتر
نکته: پمپ های کف کش باید در داخل آب استارت شوند و اگر خشک کار کنند موتور آنها می سوزد.
اجزاء تشکیل دهنده پمپ کف کش:
پمپ های کف کش از اجزاء مختفی از قبیل: پروانه، الکتروموتور، محور، حلزون، درزگیر مکانیکی، کابل و متعلقات دیگر تولید شده اند. کفکش ها براساس نوع کاربرد در انواع آلومینیومی، استنلس استیل، چدنی، مواد پلیمری و … نیز ساخته می شوند. با توجه به اینکه مقدار پمپاژ این محصولات نیز به سرعت چرخش پروانه های آن بستگی دارد، پروانه ها نیز باید از مواد با کیفیت ساخته شوند ولی بطور معمول جنس آن ها از استیل، چدن، برنج، تکنوپلیمر و نوریل (پلاستیک فشرده) هستند.
انوع پروانه در پمپ کف کش:
همچنین 2 نوع پروانه در این محصولات استفاده می شود، پروانه های کاملا بسته و پروانه های نیمه باز، که از پروانه های بسته برای آب های صاف و تمیز استفاده می شود که فشار بالایی وارد می کند. از پروانه های نیمه باز نیز برای انتقال آب هایی که آلوده هستند استفاده می شود.
کاربردهای پمپ کف کش:
در مناطقی که آب شور است یا خاصیت اسیدی دارد می بایست از پمپ کفکش با بدنه استیل استفاده شود. همچنین در مناطقی که آب آشامیدنی قابل شرب دارند، پمپ های کف کشی که بدنه آن ها از جنس چدن و آلومینیوم است مورد استفاده قرار می گیرند.
از پمپ های کف کش در آبیاری مزارع کشاورزی، مصارف مسکونی، انتقال آب چاه ها، انتقال سیالات مختلف صنایع غذایی و دارویی، انتقال آب مخازن و استخرها، تخلیه پسابهای فاضلاب (با غلظت کم)، حوضچه ها و گودال ها، در فوارهها و تخلیه پسابهای ناشی از باران هم استفاده می شود.
تاسیسات 510 نمایندگی فروش پمپ کف کش فورگ در تهران و ارسال به سراسر ایران با قیمت های مناسب و تخفیفات ویژه می باشد.

طریقه نصب و نگهداری پمپ کف کش
برای عملکرد بهتر پمپ کف کش بهتر است که پمپ از کف چاه فاصله داشته باشد و با قرار دادن یک سبد پلاستیکی در زیر آن از ورود ذرات ته نشین شده در کف چاه به داخل کف کش جلوگیری کنید. پمپ کفکش دارای منحنی عملکرد صحیح می باشد که به آن CURVE می گویند. به عنوان مثال، کفکش حداکثر 24 متر ارتفاع می تواند در ارتفاع 12 تا 20 متر بهترین عملکرد را داشته باشد.
- صافی پمپ، بسته به نوع سیال طی دوره های مشخص زمانی می بایست بازرسی فنی گردد.
- تحت هیچ عنوان برای جابجایی از کابل برق متصل به پمپ استفاده ننمایید و فقط از حلقه زنجیری بالای موتور استفاده کنید.
- بلبرینگ های شیار عمیق این محصولات دارای محفظه گریس بوده و می بایست هر از چند گاهی بازبینی و با گریس تمیز پر گردند.
- غالبا در بالای کف کش ها پیچی به منظور افزودن روغن وجود دارد که حدودا 4-3 لیتر روغن در مخزن آن می ریزند.
- دوره زمانی تعویض روغن این محصولات 4000 ساعت کاری می باشد، در زمان تعویض می بایست رنگ روغن زرد باشد که نشانه سلامت مکانیکال سیل است و در صورت نفوذ اب به درون پمپ می بایست مکانیکال سیل تعویض گردد.
- در صورت عدم اطلاع از نوع روغن مورد نیاز محصول، می توانید از روغن های SAE10W و SAE20W استفاده نمایید.
- مهمترین نکته در نصب پمپ کفکش کنترل املاح آب می باشد؛ زیرا کف کش ها قادر به پمپاژ آب تمیز با املاح کم هستند و باید به ماکزیمم قطر ذرات عبوری تعیین شده برای هر مدل در کاتالوگ مربوطه آن ها توجه کرد.
- انتخاب پمپ کف کش با ارتفاع مناسب اهمیت زیادی دارد؛ زیرا حداکثر ارتفاع نوشته شده برای آن ها در دبی صفر درنظر گرفته شده است. به همین دلیل باید کفکش با ارتفاع بیشتر از آنچه مورد نیاز است انتخاب شود.
- در بعضی مواقع پمپ ها نیاز به هواگیری دارند که این کار باید بوسیله نیروهای مجرب انجام گیرد.
- هر پمپ کف کش حداکثر عمق غوطه وری دارد که باید هنگام استفاده و نصب مورد توجه قرار گیرد.
- پمپ های کفکش، دست کم باید 30-20 سانتی متر از کف محل نصب فاصله داشته باشد.
- یکی از نکات مهم در اجرا و نصب کفکش ها این است که نباید در خروجی آن سایز تغییر کند و تبدیل زده شود. اگر امکان پذیر نباشد بهتر است تا حدود 2 متر با سایز خروجی کف کش لوله کشی و سپس سایز آن تغییر داده شود تا به موتور فشار نیاید و نسوزد.
- به ولتاژ برق برای پمپ کردن سیال توسط کفکش ها باید توجه کرد زیرا کم بودن ولتاژ سبب آسیب به پمپ و نیم سوز شدن آن می گردد.
مزایای پمپ کفکش
- قابلیت انتقال آب های سطحی و تخلیه حوضچه های آسانسور
- مصرف بهینه تر انرژی نسبت به پمپ شناور
- خدمات پس از فروش گسترده تر به نسبت پمپ شناور
در تاسیسات 510 نمایندگی فروش تجهیزات موتورخانه ، تجهیزات آبرسانی، … علاوه بر خریدی مطمئن می توانید خریدی با قیمت مناسب و تخفیف های ویژه را نیز تجربه کنید. ما تا بهترین و مناسب ترین انتخاب برای مورد استفاده شما همراهیتان خواهیم کرد.